×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 482

Mainosmaailman uusi paradigma

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

viestintätoimisto tampere

Elämme jännittäviä aikoja, sillä mainonnan maailma on mullistunut viimeisen vuosikymmenen aikana, eikä kehitys näytä pysähtymisen merkkejä. Digitaalisen markkinoinnin, sosiaalisen median ja älypuhelimien valtavaa vaikutusta mainostoimistojen tulevaisuudennäkymiin ei voi enää sivuuttaa. Perinteisten mainostoimistojen täytyy laajentaa osaamistaan säilyttääkseen kilpailukykynsä. 

Mikä on mainostoimistojen tulevaisuus? Ne eivät ole vielä kuolleet, vaikka markkinoinnin merkityksestä ja tulevaisuudesta onkin kiistelty. Niiden täytyy luoda nahkansa, jotta ne voivat uudistua. Alati kasvava digitaalinen maailma on tuonut mukanaan mahdollisuuksia, joista ei ole kyetty edes unelmoimaan. Alan asiantuntijoiden mukaan mainostoimistojen täytyy käsittää, että digitaalinen maailma, sosiaalinen media ja älylaitteet tulevat olemaan keskeisiä niiden olemassaololle.

Suuryritykset eivät enää hallitse markkinoita. Pk-yritykset ovat vahvistaneet jalansijaansa vastaamalla kasvavaan kysyntään ja muuttuneisiin tarpeisiin.

Tukeakseen yritystensä kasvua laajoilla markkinoilla ja lukuisilla eri kanavilla, mainostoimistojen tulee olla valmiita kehittämään innovatiivisia strategioita ja toimia niiden hengessä. Käytännön esimerkki tästä on malli, jossa yritys omistaa strategian, immateriaalioikeudet sekä asiakassuhteen, mutta ei vastaa toteutuksesta tai omista sen lopputulosta. Näin toimivat mm. Uber, Airbnb (ei omista vuokralle välittämiään kiinteistöjä), Alibaba (kiinalainen verkkokauppajättiläinen, joka toimii myyntialustana jälleenmyyjille), sekä Facebook, valtava mediayritys, joka ei omista valtaosaa julkaisemastaan sisällöstä.

Mikä herättää kuluttajan huomion? Data-analyysi tarjoaa mainostoimistoille keinon ymmärtää paremmin kuluttajien käyttäytymistä ja heitä motivoivia tekijöitä. Kilpailukyvyn säilyttäminen verkossa toimivien kilpailijoiden markkinoilla edellyttää toimintakustannusten pienentämistä ja tarjonnan laajentamista.

Periscope on loistava esimerkki mainosfirmasta, joka lanseerasi sisällön tuottamiseen content lab-tiloja. Ne ovat taloudellisempi vaihtoehto, kuin perinteinen tuotantoprosessi, ja mahdollistavat videoiden, valokuvien ja muun sisällön tuottamisen nopealla aikataululla. Sisältöä voidaan hyödyntää verkon digitaalisissa uutishuoneissa, joissa tarkkaillaan ja suunnitellaan toimintaa sosiaalisessa mediassa, perinteisten mediayritysten keinoja mukaillen. Content lab-tuotanto on nopeampaa ja kustannustehokkaampaa, kuin julkisuuden henkilön palkkaaminen mainoskasvoksi.

Mainonnan painopiste on siirtynyt tuotteesta ja brändistä itse kuluttajaan. Kohdeyleisön huomioiminen yksilöllisellä ja välittömällä lähestymistavalla on nyt valttia.

Yhteistyö sisältöä tuottavien yritysten kanssa tulee olemaan välttämätöntä, elleivät mainostoimistot luo omia, sisäisiä content labeja yllä mainitun Periscopen tapaan. Yhteistyön etuna on se, ettei sisällön tarvitse välttämättä olla uutta tai omaperäistä, sitä voidaan muokata tarpeiden mukaan. Syndikoitu sisältö ja sisällön julkaisijat ovat myös harkinnan arvoisia vaihtoehtoja sisällön tarjoajina. Kumpikin on osoittautunut oikein hyödynnettynä tehokkaaksi ratkaisuksi.

Työ Facebookilla tai Googlella on houkutteleva vaihtoehto nuorille lupauksille, ja mainostoimistojen haasteena onkin näiden lahjakkuuksien houkutteleminen ja heistä kiinni pitäminen. Jäykät ja vanhanaikaiset johtamismallit ja puhtaan lineaarinen organisaatiorakenne eivät sovi nykyajan luovalle alalle. Parempi vaihtoehto olisikin luoda yritykselle joustava ja muutokselle avoin johtamisrakenne.

                                                           
 BingAds Accredited BadgeHubspot PartnerGoogle Partner Certification Allmarkkinointi palvelut jasenyritys tampere

Latest From Blog

05
Apr2016

Best niche tactics or strategies for start ups in the hyper competitive scenario

Best niche tactics or strategies for start ups in the hyper competitive scenario

product niche and marketing Suссеѕѕ is definitely еvеrу еntrерrеnеur’ѕ аim. Thеrе аrе mаnу ѕtrаtеgiеѕ wоrth соnѕidеring to get there. Quite many either from...

05
Apr2016

The Art of Startup...globally

The Art of Startup...globally

 Photo copyrights World Economic Forum. Click here for larger version According to business.gov, startups that do international business grow faster and fail less...

05
Apr2016

Recognizing Trends in Branding and Identity Cross-Channel Marketing

Recognizing Trends in Branding and Identity Cross-Channel Marketing

As you begin to brainstorm and strategize to market and implement new branding and identity for your company in 2016, it is important to...

05
Apr2016

Marketing Trends in Millennials

Marketing Trends in Millennials

  Did you know that Millennials make up almost one quarter of the population of the European Union? The figure is even higher...

05
Apr2016

Internationalization of a brand

Internationalization of a brand

  Not so long ago, everytime we heard global brand (naming and branding), only big players came to our mind. Big brands such...

The Clients List

 • 7
 • 3
 • 4
 • 2
 • 5
 • 6
 • 1
 • 2

About Awesomedia

Awe yes. Awesomedia is a top service nordic creative agency from Scandinavia. We build brand-centric, design-led avant-garde concepts & bold ideas. We offer strategy, identity, & naming.

Contact us

 info (@) awesomedia.org
  +358400226509
 Katajikonkatu 2 A 3, 33820, Tampere

Get Map

Awesomedia Marketing Agency


GOT A PROJECT?

* indicates required
Email Format

Top Services

 • Brand Engagement & Architecture
  Brand Disruption & Innovation
  Corporate Brand Identity
  Corporate Image Services  
  Strategy & Positioning
  Naming & Verbal Identity
  Packaging & Product Design
  Mobile App Branding
  Visual Identity for search, display, mobile & video
  Micro-moments brand crafters
  Brand Messaging (B2B, B2C)
  UI / UX
  Brand Workshop